Ouderdomsvlekken (zonnevlekken)

goedaardig maar soms vervelend in het zicht

Ouderdomsvlekken heten met een prachtige naam ‘lentigo solaris’, letterlijk vertaald: zonnevlekken. Deze goedaardige pigmentvlekken heten niet voor niets zo. Bijna iedereen ouder dan 60 jaar met een wit huidtype krijgt ze, en ze worden veroorzaakt door uv-straling. Ouderdomsvlekken komen dan ook vooral voor op plaatsen waar zonlicht direct bij kan: gezicht, décolleté, schouders, armen en handen. Het zijn lichtbruine tot donkerbruine ronde vlekjes, die in grootte sterk kunnen variëren. Vanwege hun kleur worden ze ook wel ‘levervlekken’ genoemd.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Hoe meer uw huid aan zonlicht bloot heeft gestaan, hoe sneller zonnevlekken ontstaan en des te groter ze kunnen worden. Zonaanbidders lopen dus de meeste kans om ze te krijgen, maar één keer flink verbranden kan de huid al triggeren. Wat er dan gebeurt, is dat pigmentcellen gaan woekeren. Een vlekkerige huid staat meestal niet op zichzelf, maar is een van de tekenen van huidveroudering. En ook daarbij speelt zonschade vaak een belangrijke rol. Oppassen dus!

Zijn zonnevlekken te behandelen?

Mensen vinden ouderdomsvlekken vaak ontsierend, zeker in het gezicht en op de handen. Huidkliniek Linskens past diverse effectieve behandeltechnieken toe die de vlekken laten verdwijnen of minder doen opvallen. Wél benadrukken we dat zonschade onomkeerbaar is. Het is vaak al diep in de huid aanwezig en we kunnen daarom nooit garanderen dat een vlekje wegblijft. Ook kunnen er nieuwe vlekjes verschijnen door eerder opgelopen huidschade.
Wilt u langer plezier houden van de behandeling, bescherm uw huid dan altijd met een goede zonnebrandcrème met factor 30 of 50. Anders heeft u later zeker opnieuw behandelingen nodig.

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Onze ouderdomsvlekken (zonnevlekken) behandelingen

Cryotherapie

Cryotherapie is gebaseerd op vernietiging van weefsel door bevriezing met stikstof.

Aangesloten bij: